sunnuntai 29. elokuuta 2010

Syksyn säveliä

Syksy on täällä! Kuuman kesän jälkeen tuntuu ihan järkyttävän pahalta mennä ulos - sitten kun sinne saa pakotettua itsensä ja liikkuu vähän, on ihan kiva olo eikä pois huvittaiskaan tulla. Eilen illalla skippasin kuitenkin humppaillan Tiian kanssa koska ulkona oli pimeäämärkääkylmää ja annoin hormonien ottaa vallan ja lojuin sohvan pohjalla koko illan. Koko viimenen lomaviikko on oikeestaan kulunut mukavasti siellä.

Eilen sain vastauksen Mikkelin keskussairaalasta- odotin vain jonkinlaista vahvistusta harjoittelupaikasta, mutta sainkin kuulla, että siellä on liikaa Mikkelin omia harjoittelijoita joten miulle ei riitä paikkaa. Epäreilua! Nyt kolmen viikon syysloma vaihtui viideksi, joten taitaa olla aika soittaa Keski-Suomen rekryyn ja varata viimein se haastatteluaika ja varautua töiskentelemään lokakuussa pari viikkoa - no, saahan siinäkin kokemusta. Ootin vaan jo niin sitä että pääsen pariks viikoks asumaan Mikkeliin (ilmaiselle ylläpidolle ja näkemään perhettä, kiitos nam). Nyt en ehkä viitsi lähteä sinne kun ei sieltä kuitenkaan löydy mitään järkevää tekemistä siks aikaa, ainakaan mitään mistä kukaan maksais rahaa. Ja raha olis nyt olennaista että pääsis taas matkustelemaan.

Nimittäin miun kuumeiluasteikot on taas vaihtaneet suuntaa: vauvakuume on laskussa, jopa alilämmöllä, ja matkakuume polttelee kuin tuli. Jännä että sillon ku mentiin virallisesti naimisiin, mulla oli kamala vauvakuume, ja nyt häitten ei tekis tippaakaan mieli pentua. Vauvablogien lukeminen ällöttää vaihteeksi (raskausblogien lukeminen on kyllä vieläkin ihan kivaa) - vahvistuu vaan tunne siitä että ei vielä kymmeneen vuoteen meille tuollaista! Sen sijaan selailen tuttujen ja puolituttujen matkakuvia ja haaveilen kaikista niistä paikoista mihin vielä pitäis päästä. Luokkakaveri oli juuri menneenä kesänä interreilillä, velipoika matkustelee tällä hetkellä ympäri Jenkkilää ja kaikki muutkin epäreilut ihmiset vaan varailee matkoja Thaimaaseen ja vaikka mihin.

Siispä minäkin varasin liput - minnekäs muualle kuin rakkaaseen Berliiniin! Berliini eli Bertsa, jossa asuin vuoden aikana Ennen Bloggausta (sieltä olis tullut mahtavia tarinoita blogiin jos olis älynnyt aloittaa sellasen sillon), on maailman nostalgisin kaupunki miulle enkä oo päässy käymään siellä yli kahteen vuoteen eli sen jälkeen kun sieltä lähdin. Tarkoitus oli mennä syksyllä 2008 käymään uudelleen mutta joku maailmanmatkaaja oli varannut liput väärinpäin eli TXL-HEL-TXL eikä rahatilanne kestänyt lippujen vaihtoa, joten jäi käymättä.. Mutta nyt kun miun syysloma venyi viiden viikon mittaiseksi ja AirBerlinillä sattui olemaan mukavat tarjouspäivät, varasin halvat liput reiluksi kahdeksi viikoksi Berliiniin. Tuonnemmaksi siirretään pohdinnat siitä missä kaikkialla tulen sielläollessani yöpymään, mutta hätätilanteessa hostellitkin on marraskuussa hinnaltaan sellaista 6-10 euroa/yö, joten eipä sekään paljon kirpaise. Varsinkaan jos pääsen ensin pariksi viikoksi töihin.

Eli matka jälleen tiedossa. Tämä vuosi näyttää muutenkin muodostavan tällaiseksi nostalgiamatkojen vuodeksi: kävin ensimmäistä kertaa piiiiitkään aikaan Tallinnassa, käytiin uudelleen melkeinvuosipäivän kunniaksi Pariisissa, ja nyt syksyllä muistoja verestämään Berliiniin.

Onhan se hyvä kaivella juuriaan ja muistella mikä teki minusta tämän ja tällaisen kuin olen nyt.

3 kommenttia:

  1. Ai tänne tuutte, mukavaa! Koitetaanhan sitten nähdä :)

    VastaaPoista
  2. Äää, en tykkää yhtään tosta Mikkelikohdasta.. muuten kuulostaa hyvältä :--) Toisaalta toi vauvakuumeen laskukaa ei ollu yhtään hyvä uutinen, haluisin jo niin päästä lellimään jonku pienen vauvan piloille!

    VastaaPoista
  3. Alise, ehdottomasti! Ahdistelen sua lähempänä niin kehitetään jotain viihtyisää ajanvietettä :)

    Ja Ella, en tykkää miäkään :/ mut minkäs teet.. typerät mikkeliläiset ja niitten typerän pienet vauvatehot. Lelli Sidiä seuraavat viis vuotta vielä niin yritetään pyöräyttää sulle kummityttö silleen sit ennenku se kuolee. ^^

    VastaaPoista