lauantai 27. marraskuuta 2010

Reissujuttuja

Kirjoittaminen jäi sitten kuitenkin reissun aikana, mikä ei kylläkään ollut mikään yllätys. Kivoja juttujakin tapahtui, mutta muuten oli aika rauhallinen reissu, ehkä vähän turhankin. Odotin ehkä vähän enemmän, ja Berliini oli muuttunut jonkin verran, kuten myös minä.

Alisen kanssa treffattiin Schönhauser Alleella ja käytiin shoppailemassa ja syömässä :)

©Alise


Löysin viimeinkin yhdet kengät ja Alisen ansiosta myös farkkulegginsit, samanlaiset jotka hänkin osti. Enemmän kuvia päivästä löytyykin Alisen blogista. Mukavaa oli :)

Ja kun suomalaiset tapaavat Berliinissä, olut kuuluu tietenkin asiaan!


Berliinissä vietettin myös 11.11 berliininmunkki- päivää, jota paikalliset kutsuvat Pfannkuchentagiksi (koska berliiniläiset eivät nimitä munkkejaan berliininmunkeiksi :). Traditiolla näyttäisi olevan jokin yhteys laskiaiseen ja se on ilmeisesti alunperin lähtöisin Briteistä. Joka tapauksessa munkkipäivänä eli 11.11 kuuluu klo 11.11 syödä berliininmunkkia ja juhlia hiukkasen :D Perheellä, jossa olin vieraana, on oma firma, jossa työt keskeytettiin tuohon aikaan ja syötiin etukäteen tilattuja munkkeja kahvin tai teen kera, mutta muutoin asiaa ei juurikaan juhlittu. Hupaisa juhla kuitenkin.

Pfannkuchentag


Yhtenä perjantaina lähdettiin Alisen luokse kortinpeluu- ja pullonkallistuspuuhiin. Ilta kului niin vauhdilla, että aiottu klubillelähtö venyi puoli kahteen (tämä ei Berliinissä ole vielä lainkaan tavaton aika lähteä klubille, kun iso osa niistä on pitkälle aamuun auki). Minulta ja mieheltä loppui kuitenkin kisakunto, kun aamulla oltiin herätty ennen seitsemää ja alkoholi+väsymys tekivät tehtävänsä. Niinpä lähdettiin taivaltamaan tuskaista tietä kotiin, meiltä taisi mennä julkisilla+autolla yhteensä melkein tunti ennenkuin päästiin kotiin ja ulkona oli helvetillisen kylmä. Alise jatkoi vielä baanalle ja kertoi myöhemmin jonottaneensa muutaman tunnin klubille, jonka jälkeen poke oli laittanut ovet kiinni ja häipynyt.. Siinä vaiheessa olimme hyvin tyytyväisiä siitä ettemme lähteneet jonoon nukkumaan.

Loppuloma sujuikin shoppailun merkeissä. Lopulta mukaan tarttui useita paitoja, kahdet oikeat farkut, kahdet farkkulegginsit, kahdet syyssään kengät ja yhdet talvisaappaat, bilehame- ja paita sekä elektroniikkaa, johon lukeutui mm. vaaka, uusi kamera ja kaiutinsarja. Nyt ei tarvitse sitten ostaa yhtään mitään pitkään aikaan, ja miä en tartte kyllä joululahjojakaan tänä vuonna!

Lentoa edeltävänä iltana oli tarkoitus vielä suunnata Alisen ja Mikon luo kotibileisiin, mutta pakkaaminen venyi puoleenyöhön ja kentällä oli oltava aamulla ennen seitsemää, joten tämä tapahtuma oli valitettavasti jätettävä väliin. Pakkaaminen oli operaatio sinänsä ja kaikki ei mahtunutkaan laukkuun. Lisäksi Aldista ostettu kenkäteline oli jätettävä kentälle (oli siis osissa), kun tiukkapipoinen AirBerlinin työntekijä nipotti 1,5 lisäkilosta. Lentomatkustajat pitäkää varanne, kilon tai parinkin ylityksissä ollaan nykyään tiukkoina! :( Toista se oli ennen..

Lento sujui hyvin, näkymät pilvien päällä oli mahtavat. :) Uusi kamera jäi valitettavasti vielä miehelle joka tuo sen tullessaan, sillä olisi varmaan saanut vielä mahtavampia kuvia pilvien päältä..

If there's heaven, this must be it


Suomessa olikin sitten kotoisen viluista eli p*rkeleen kylmä. Jo Vantaalla piti täristä lämpimissä talvisaappaissa mutta ohuissa legginseissä, onneksi sain tädiltä lainaan talvivaatteita sen vuorokauden ajaksi kun toivuin matkasta hänen perheensä luona. Sunnuntaina sitten junalla Jyväskylään (yllätävää: ilman viivytyksiä), jossa oli vielä kylmempää ja lumisempaa.

Hyvä reissu, etenkin ostosten osalta (jälkeenpäin ihmettelen kuinka jaksoin, kiersin nimittäin 5-6 suurta ostoskeskusta läpikotaisin, ja löysin vieläpä siihen nähden melkoisen vähän tavaraa mukaani). Seuraava kerta tulee kyllä, mutta silloin viivyn lyhyemmän aikaa, majoitun hostelliin, shoppaan vähemmän ja käytän vähän enemmän aikaa Berliiniin itseensä. Oli sentään hyvä palata juurilleen ja huomata kasvaneensa eteenpäin siitä mistä on lähtenyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti